Söndag

Det enda mina inlägg heter är veckodagar. 
 
Idag iaf så började det med att jag vaknade sent för att igår var jag hemma hos några kompisar till familjen, och firade nyår i förväg. Det var inte så super kul men roligt att träffa alla ändå. Gick hem vid 2, så somnade typ vid 3 och därför vaknade jag sent. Sen idag då var jag först med Filippa, vi åkte och kollade på lite saker på allum osv. Sen åkte vi hem till mig och slog in paket till Vera och åkte och träffade henne. Vi skulle gå genom skogen påväg dit, vilket inte var en sån bra ide. Efter ett tag i skogen så kollade jag åt vänster och trodde jag inbilla mig men jag såg en älg, Filippa gick och snapa med någon just då så jag ba "Filippa en älg kolla!!!". Så hon sätter fullfart ut genom skogen och jag tar upp mobilen och filmar, sen sprang jag också. Lite dramatiskt, har bara träffat älgar när jag suttit på en häst och då är det bara att hålla i sig och försöka få stopp på hästen. Men nu skulle jag filma, dokc såg man inget för det vra bäcksvart. 
Sen iaf träffade vi Vera och gav henne hennes presenter, så ja. 
Fryser fortfarande, så sitter under en filt och försöker få tillbaka värmen! :)
Ha de bra!
 
Screen från filmen, man ser tyävrr inget! :(
 
 

Mys i snön



Idag red jag ut i snön på Liv, super mysigt och hon va pigg och glad! :)
Jag ser ut som Rudolf med röda mulen, haha!


Fredag

Hej, Fredag och julen är typ snart över! eller?
Idag vaknade jag typ vid halv tio, då gick jag upp och duschade osv. Åt frukost och åkte sedan in till frölunda torg. Skulle handla på ett presentkort jag fick av farmor igår, på stadium. Så jag köpte ett par springbyxor, som är gråa med rosa inslag. Och en rosa långärmad träningströja. Är faktiskt super nöjd!
Nu ska jag äta något innan jag svimmar av hunger.
Orkade inte ta egna bilder så tog från stadiums hemsida! :)
 

Juldagen

Hej och God Jul!
Hoppas ni haft en mysig julafton, det har iaf jag haft! :) 
Var med en del av min släkt, åt god mat och hade det jätte bra. Fick fina julklappar och är väldigt tacksam, kommer nog inte lägga upp bilder på det jag fick, men fick bla en ny telefon (vilket var väldigt behövligt). Idag ska jag ta det lungt sedan ska jag fira jul med min farmor+familj, då farmor inte kunde vara med igår. Har inga mer planer än det, ska nog ta en promenad med min familj eller nåt liknande. Imorgon ska jag kanske rida och antagligen träffa kompis/kompisar. 
Ha en super dag så hörs vi! :)
En bild från julafton 2012, Prisilla! ♥
 
 

Sjöstjärnans Prisilla

Allting började med att jag skulle sluta rida "min" B ponny Samurai och ville ha något större. Min syster hyrde en D-ponny från sjöis, tanken var att vi skulle dela på henne. Men hon var lite för stor och tung för mig, om ni förstår. Så vi pratade med ägaren och han föreslog några ponnyer som var snäppet piggare och kankse åt det lite "mindre" hållet. Han föreslog då Prisilla, sen var det kankse 2-3 till. Men iaf den 31 maj 2012 åkte vi iväg till sjöis för att provrida. När vi kom fram visade han oss Prisilla och en annan ponny vid namn Millan. Jag började provrida Millan och min syster Prisilla. Efter ett litet tag bytte vi hästar, jag hade fastnat för Millan och ville ha henne men min syster skulle tyvärr bli förstor, jag med!
Men iaf när jag satt upp på Prisilla minns jag att jag var ganska tjurig och gav henne inte någon chans, jag tyckte hon var förstor och att hon inte kunde något. Jag kunde inte göra någon ordentlig galoppfattning eller något. Sedan provred vi två till, men valet föll på Prisilla. Vilket jag nu i efterhand är väldigt glad över. Efter vi bestämt oss och skrivit på kontrakten var det bara att vänta till Augusti, sedan skulle jag också på ridläger på sjöis. Fick självklart Prisilla, hade en underbar vecka och sedan kom mina föräldrar och syster och hämtade både mig och Prisilla. Det var början på en underbar tid.
Bild 1-  Var precis efter vi besämt oss!
Bild 2- Var under lägerveckan.
 
 
När hon kommit hem till oss så började vi träna dressyr, hoppade och red ut en massor. Allt gick jätte bra och vi var super nöjda att vi valt just henne. Jag red ut barbacka, galopperade de fortaste vi kunde genom skogarna. När snön kom började vi rida mer i ridhuset, självklart red vi ut i snön och Prisilla blev väldigt pigg. Vi började hoppa och det gick jätte bra, kom aldrig ut på någon pay&jump/tävling då stallet hade ringorm på hösten/vintern. Men vi lärde känna varandra super och jag gillade henne verkligen, sjukt mycket. På våren hade stallet kvarka så då kom vi tyvärr inte heller ut på något, Prisilla var förkyld under våren också vilket självklart var tråkigt men vi kom varandra nära. Prisilla som ponny var helt underbar, lite kaxig men snäll oftast, pigg och lite udda. Jag tror verkligen hon skulle passa som en tävlingsponny, men också som en bästavän och skogsmulle/träningskompis. Efter en underbar tid med henne var det dags att lämna tillbaka henne, 23 maj 2013.  579 dagar sedan. Jag vet vem som hyr henne och har haft kontakt med henne, dock ganska länge sedan men jag vet att hon har det bra!♥
 
Lite bilder i blandad ordning från dom 9 månaderna jag hade henne↓
 
 
 
 
 












Gårdagens Ridpass

Igår red jag Dacke igen, gick så mycket bättre denna gången. Idag skulle vi fokusera på tempoväxlingar och sidförandes rörelser, vi började med att skritta och trava igång dom. Vi travade på stora mitt volten, i höger varv var han jätte arbetsvillig och gjorde precis som jag ville. Behövde dock hjälpa honom ganska mycket, men är nöjd. I vänster varv stog han emot något otroligt till en början, sedan lossnade han och jag fick inte igenom honom i vänster sidan. Efter det galopperade vi och galoppen gick också mycket bättre denna gången, han tog alla galoppfattningar och blev inte alls sur när jag la till spöt, så jag fokuserade på att arbeta honom i galoppen vilket också gick bra. Fick honom till en fin och arbetad form, tyvärr galopperar man ju inte så länge så det blev inte så mycket jobb som det hade behövts, men men. Sedan skulle vi vända rätt upp och ungefär vid en fjärdedel av linjen skulle vi flytta dom undan höger/vänster skänkel. Beroende på vilket varv det var så klart, gick faktiskt också ganska bra. Inte jätte nöjd direkt men han flyttade iaf och lyssnade. Han ville bara böja nacken så han blev alldeles som en ostbåge typ, så det gick inte riktigt att få till fina rörelser, detta gjorde vi tre gånger i varje varv sedan travade vi av dom. Travade i en lång/låg form och föröskte få in bak benen i ett arbete, vilket gick bra! :)
Hade varken bild eller film så fick bli en bild från rådas hemsida.
http://radaridklubb.se/ 
 
 
 
http://radaridklubb.se/

Helgen

Sorry för att jag inte uppdaterat på så länge, men har inte haft någon lust.
I fredags var det ju första lov dagen, åkte upp till Liv med Vera men det slutade i kaos och det var inget kul alls så red inte då. Sedan i lördags åkte jag till Liv med pappa, allt gick super bra. Märkte att hon inte alls gillade att stå i gången utan uppmärksamhet, sötnöt. Sedan red jag ut med Vera och hennes syster Alice. Det gick bra, Liv var ganska pigg men det gick bra ändå. Red någon slinga som hette galoppvägarna (om jag inte minns fel?). Vi skrittade mest men travade lite också, Liv skötte sig jätte bra trots energin hon hade i sina små ben, haha.
Sen senare på eftermiddagen åkte jag till stan med pappa, fick köpt lite tröjor och saker till julklappspelet vi ska ha på julafton. 
På söndagen pyntade vi granen, den är sne så den ser mongo ut haha. Jag gjorde ingenting på hela dagen förän jag och Filippa bestämde att vi skulle sova över, så vi åkte till hemmakväll och köpte godis sen åkte vi hem och kolla film, jätte mysigt! :) 
Haft en otroligt bra helg, med hästar, kompisar och lite allt möjligt. 
Sen idag var jag med Filippa hos hennes häst Snuggles, sedan åkte jag vidare till råda och red lektion. Kommer upp "dagens ridpass" efter detta inlägget.
 
Förlåt för flummigt inlägg.
Hade ingen annan bild, men bilden är från sommaren 2012 i portugal
Kram
 
 

Kvälls promenad




sjuttonde december

hej hej!
Idag har jag typ inte gjort någonting, förutom skolan då. Jag skulle ju egentligen till Liv, men det blev tyvärr inte så. Men på lördag ska jag dit.
Just nu håller jag på att kolla så jag har allting inför imorgon, då ska vi ha volleyboll turnering. Jag skulle inte varit med eftersom jag har så ont i foten, men kan jag rida så kan jag lika gärna vara med på det. Kände mig lite taggad på det nu så jag bestämde mig för att vara med. Har sett vilket lag jag ska vara med i, är inte så nöjd för känner ingen. Men får la göra det bästa jag kan bara! :)
 
Väääääldigt gammal bild, men har ju träningskläder där så tänkte bara att den hade lite med inlägget att göra.
Kram
 
 

Godnatt

Nu ska jag strax sova, är sjukt trött. Nu ikväll kollade jag på lite julklappar jag önskar mig och skickade en lista till mamma och pappa! ;)
Sedan bestämdes det att jag ska åka till Liv imorgon, kul! :D Sedan ska jag även rida henne på lördag, uteritt.
Såg även att jag fått lite frågor om henne, men jag känner henne knappt så jag tänker att jag svarar på dom lite senare! :)

Godnatt! :)
Bilden har inget med inlägget att göra men var tvungen. Inget mer plugg på 3(!!) veckor :))





Gårdagens ridpass

Igår red jag Dacke, första gången så jag var ganska nervös. Men det gick faktiskt helt okej. Vi hade så att man fick rida självständigt, jag gjorde typ inget speciellt utan försökte lära mig hur han var att rida. Han var lite ostadig och dragig, i början gick det inte alls bra. Sen tog vi galopp och de gick inte heller bra, han ville inte fatta galopp så fick använda spö och då blev han sur. Så han sparka lite, men nån eller några fattningar tog han direkt. Sen arbetet efter galoppen gick mycket bättre, fortfarande lite ostadig i formen men bättre! :) Så avslutade efter det och då kändes de mycket bättre, hoppas jag får honom nästa vecka också så jag hittar lite fler knappar! Men lite för stark för min smak men alltid kul att testa nya! :)
 
 
 
En liten film från igår! :)
Kram

Söndag

Hej!!
Idag är det redan söndag igen, tiden går så fort. 
Idag ska jag iaf plugga järnet inför ett sista SO prov imorgon, orkar verkligen inte men bara att köra på.
Sedan i eftermiddag ska jag hem till mormor och morfar och fira mormors födelsedag, haha.
Idag bestämde jag och hon som äger Liv att jag ska bli medryttare, två dagar i veckan. Ska verkligen bli super roligt, så ja. Jag ska väll presentera henne när jag lärt känna henne lite bättre! :D
 
Kram Elvira
 
Så otroligt söt!

Detta med rubriker..

¡Hola!
Idag har jag varit och provridit ponnyn Liv, gick bra. Vi red nästan med en gång , i paddocken. Hon var lite rädd för lite olika saker, vilket är förståligt eftersom det blåste som in i bänken. Sen släppte vi ut henne i hagen och även dom andra hästarna i stallet, blev lite kaos. Men det slutade bra! :)
Inget bestämt om jag ska bli medryttare men vi skulle höras av! :)
Ignorera mig på sista bilden haha, men visst är hon fin? :D

Kram Elvira 



Puuh

ÄNTLIGEN är denna veckan över, har haft tre prov och en dubbel engelska läxa. Därför har uppdateringen varit sämre än sämst och jaghar inte uppdaterat sen i Måndags (!!).
Har typ inget att säga från veckan, har inte gjort något speciellt. 
Imorgon ska jag upp ganska tidigt för att åka iväg en provrida en ponny jag kankse ska bli medryttare på, hoppas det blir! :))
 
Aja nu ska jag slappa resten av kvällen, hörs imorgon!
 
Var tvungen att ta en liten bild på detta, kändes dock mycket mer stressigt än vad det ser ut att vara! ;)
Kram
 

Dagens hoppning

Hej hej.
Idag hoppade jag på ridlektionen, gick faktiskt väldigt bra. När jag skulle göra i ordning Jolly var han sur och ville varken bli borstad eller sadlad haha. Alla hästarna var mer eller mindre i luften och flög någon gång, hade en häst bakom mig som slog till med världens bockning och självklart hängde Jolly på men satt kvar. 
Han var inte så pigg idag så själva hoppningen gick bra, somsagt. Vi hann inte hoppa så mycket då många ramla av, om och om igen. Vi hoppade lite diagonala linjer med svängar och så. Har inte så mycket mer att säga, men jag är nöjd.
Två dåliga mobilbilder innan ridningen.
 
 
          
 
 
Kram Elvira
 
 

Söndag

Hejsan hoppsan.
Idag var jag i stan igen, fast denna gången med Filippa. Köpte bara två ljus, sen fikade vi också. 
Sedan när jag kom hem bakade jag pepparkakor, blev helt ok. Gillar inte ens pepparkakor egentligen.
Får ursäkta för den dåliga uppdateringen, ännu en gång. Men har inte altid tid att sitta vi datorn/mobilen.
Nu är det en ny vecka och jag har några prov denna veckan, så får antagligen ha fullt upp hela denna veckan med, alltså kanske inte super inlägg som kommer men skall försöka ladda upp lite roligare inlägg.
 
Kommer upp bilder på det jag köpte igår och idag.
 
Tröjan för 199kr på Gina.
 
Byxorna för 499kr på Gina.
Skorna glömde jag att fota, men jaja.
 
Sedan köpte jag dessa idag för 50kr, butiken ska stänga igen så allt är super billigt.
 
Bilderna var dåliga, men hoppas ni gillade detta.
Kram Elvira
 
 
 

New


Dålig bild men aja, detta var iaf det jag köpte + en ansikts tvätt.
Iaf byxorna och tröjan kommer båda ifrån Gina! Och skorna ifrån Johnny bulls, köpta på Johanssons skor! :)

Kram Elvira

Stan

Hej hej!
Idag var jag i stan med min mamma och pappa. Vi skulle köpa lite julklappar och sedan köpte vi lite saker jag behövde också.
Sedan fikade vi också, hade en jätte bra dag. Kommer antagligen komma upp lite bilder på det jag fick idag, men lite senare för jag orkar inte ta bilder nu! ;)
Så detta var bara litet inlägg och förklaring till varför uppdateringen har varit i botten idag.
 
Random bild bara!
Kram Elvira
 
 

Friday

Hola, sorry för min dåliga uppdatering idag men har glömt av bloggen.
Iaf, idag var jag i skolan och sedan gick jag hem. Skypa lite med Vera, sen nu sitter jag här.
Ska strax göra mig i ordning för att åka hem till min syster med familjen. Sedan tillbringar jag kvällen där! :)
Kram Elvira

Dagens vill ha

Idag kikade jag runt på lite olika ridsportsaffär sidor, eftersom det är jul snart, hehe. Då fastnade jag för kingsland klassiska bomber jacka, så snygg och praktisk.
Såhär skiver charlie om den
"En mycket funktionell jacka som lämpar sig väl vi ridning och annan fysisk akvtivitet.
Jackan är vattenavvisande och med god andas funktion. Modellen är lätt inställd i midjan för en mer feminin passform och look."
 
 

 

Torsdag

Hej hej!
Just nu är jag i skolan. Idag slutar jag 12 och då ska jag nog hem och plugga engelska inför imorgon.
Vi hörs senare! :)




Tillbaka

Hej hej!
I detta inlägget tänkte jag bara berätta att jag har planer på att komma tillbaka till bloggen. Denna gången försöka med bättre uppdatering, bättre bilder och ordentligare inlägg. 
Det har inte hänt så mycket sen sist, börjat åttan, rider kvar på ridskola en gång i veckan. Ni kommer ju få reda på mer allt eftersom tiden går, hoppas ni hänger på! :)
Designen/headern kommer se ut såhär tills vidare då jag inte har någon/några bra bilder, tyvärr! 
Bild 1- Jag.
Bild 2- Min gamla ponny Prisilla.